Synagoge van Zwolle
Verhuur

Naast het gebruik door de vaste gebruikers is het voor organisaties, particulieren en bedrijven mogelijk zalen te huren voor evenementen zoals concerten, lezingen, studiedagen, jaarvergaderingen, recepties etc. Voor een hapje en een drankje kunt u gebruik maken van de diensten van Stern Partyservices te Zwolle. Ook kunt u voor uw gasten een rondleiding door het gebouw in uw programma opnemen.

Gebruiksvoorwaarden
Voor huur van ruimten in de synagoge geldt dat de activiteiten niet in strijd mogen zijn met het joodse karakter van het gebouw. Mogelijk zijn bijvoorbeeld concerten van joodse of niet-religieuze muziek, lezingen over religieus-neutrale onderwerpen, recepties bij huwelijken of jubilea etc. Ook wordt er niet verhuurd op vrijdagavond en zaterdag in verband met de sjabbat. Huurders moeten er rekening mee houden dat zij zelf zorg zullen moeten dragen voor een aantal huishoudelijke werkzaamheden. Belangstellenden kunnen contact opnemen via info@synagoge-zwolle.nl om over de gebruiksvoorwaarden geïnformeerd te worden.

Zalen
De synagoge beschikt over een grote multifunctionele zaal voor 60 tot 100 personen. Deze kan worden uitgebreid met het religieuze gedeelte voor ca. 60 personen extra. Daarnaast is er een lesloklaal voor 25 tot 30 personen en een kleine synagoge voor eveneens 25 tot 30 personen.

Huurprijzen
De huurprijzen zijn in verband met verwarmingskosten afhankelijk van het seizoen. Onderstaande prijzen gelden voor 2013 (nadien kunnen daar veranderingen optreden). De verhuurmanager beslist of er sprake is van een culturele activiteit of particulier gebruik.

 Ruimte per dagdeel  Culturele organisatie  Particulier of bedrijf
 Grote zaal (1 april - 30 september)  € 215,-  €  315,-
 Grote zaal (1 oktober - 31 maart)  € 265,-   € 365,-
 Uitbreiding met religieuze gedeelte  € 100,- (extra)  N.v.t. 
 Leslokaal  € 50   € 50,-
 Kleine synagoge  € 50,-  N.v.t.

Catering

Voor het serveren van hapjes en drankjes tijdens uw activiteit in de grote zaal van de synagoge kunt u gebruik maken van de diensten van Stern Partyservices te Zwolle. Zij zijn de komende tijd onze preferred cateraar. U kunt zelf afspraken met Stern maken over het gewenste serviceniveau. De medewerkers van Stern kennen de gang van zaken in de synagoge. U neemt de catering rechtstreeks van hen af. Wel blijft u voor de Stichting Voortbestaan Synagoge Zwolle verantwoordelijk voor alles wat er tijdens uw activiteit in de synagoge gebeurt. Graag informeren we u over de mogelijkheden en gebruiksvoorwaarden. U kunt ons mailen via info@synagoge-zwolle.nl.

Rondleiding
In uw activiteit in de synagoge kunt u, indien gewenst, een rondleiding opnemen voor (een deel van) uw gasten. Een deskundige rondleider van de Stichting Judaica Zwolle zal hen het verhaal van de Zwolse synagoge vertellen en hun rondleiden door het gebouw en de tentoonstelling. Aan deze rondleiding zijn extra kosten verbonden gelijk aan die voor een normale rondleiding.