Synagoge van Zwolle
Concerten

Gitaarconcert door Manuel Barrueco - - 2010
Openingsconcert van het International Guitar Festival Zwolle 2010

De wereldberoemde gitarist Manuel Barrueco speelde het openingsconcert van het International Guitar Festival Zwolle 2010. Barrueco is een van de grootste namen in de wereld van de klassieke gitaar. Meer informatie. Organisatie: International Guitar Festival Zwolle. Plaats: De grote zaal van de Synagoge van Zwolle, Samuel Hirschstraat 8. Tijd: 20.00 uur. Kaarten voor dit concert waren te verkrijgen via de website van Odeon De Spiegel.

De solist zit bij dit concert voor de hoofdingang van de grote zaal. Het publiek heeft zicht op de westelijke muur met het vrouwenbalkon en het grote venster in de voorgevel.


Foto: Jan Penninkhof (2010)

Het publiek zit voor de biema, de religieuze verhoging, en met de rug naar de oostelijke wand en de ark. De mechietsa, het hekwerk dat het religieuze gedeelte afscheidt van het profane, is tijdelijk verwijderd om meer ruimte voor stoelen te creëren.

Foto: Jan Penninkhof (2010)

Manuel Barrueco, de solist, speelt met het vrouwenbalkon als klankbord. Zowel de organisatoren als het publiek zijn na afloop zeer tevreden over de akoestiek.

Foto: Jan Penninkhof (2010)