Synagoge van Zwolle
Concert

Concert in alle talen door Shura Lipovsky - - 2016
Organisatie: Stichting Kachol Lawan Zwolle

Op 11 september vond een bijzonder concert plaats in de Zwolse synagoge aan de Samuel Hirschstraat. De internationaal bekende zangeres Shura Lipovsky bracht een muzikaal programma ten gehore met de titel "Concert in alle talen". Een concert met Sefardische, Hebreeuwse en Jiddische liederen. Zij werd begeleid door het ensemble Hapilpel.

Shura Lipovsky en het ensemble Hapilpel
Shura Lipovsky is wereldwijd bekend als zangeres en schrijfster van Jiddische liederen. Ook heeft zij een uitgebreid repertoire van Spaans-Joodse en Hebreeuwse liederen. In Nederland kan zij met recht de "Grande Dame" van het Joodse lied worden genoemd.

Lipovsky had zich op deze avond omringd door uitmuntende musici uit de Nederlandse muziekwereld. Vuur en passie zijn kenmerkend voor het ensemble Hapilpel en voor de manier waarop de musici met Shura Lipovsky samenspelen. Lipovsky's expressieve verscheidenheid aan zangstijlen en Joodse talen kwam in deze gepeperde setting uitstekend tot haar recht. Het ensemble bestaat uit: Monique Lansdorp (viool, mandoline en percussie), Bart Lelivelt (accordeon) en Roelof Rosendal (drums en ud).

Het concert was een initiatief van het Joods koor Kachol Lawan te Zwolle.