Synagoge van Zwolle
Concert

Tweede Mayn Rueplatz in Zwolse synagoge - - 2019
Muziek uit de Joodse Traditie

ZWOLLE – In de Zwolse synagoge vindt op zondag 17 februari 2019 de tweede editie plaats van ‘Mayn Rueplats’. Na het succes van vorig jaar is het programma - mede door subsidiëring van gemeente Zwolle - dit jaar nog uitgebreider met Joodse muziek, vertellingen en rondleidingen.

De dag begint om 10:30 uur met een feestelijk concert van de Klezmer Society (voorheen Shtetl band Amsterdam) met Shura Lipovski een bekende vertolkster van het Joodse lied. Aansluitend is het van 13.00 tot 14.00 uur mogelijk om in de kleine sjoel te luisteren naar verhalen uit de joodse traditie van Hanna Vertelt met de vraag ‘Wat is belangrijker: wijsheid of geluk?’ of een rondleiding door de synagoge te volgen van Stichting Judaica.

Het tweede concert wordt om 14:30 uur gegeven door internationale muzikanten Alex Jacobowitz uit Berlijn op de marimba en violist Mark Kovnatskiy uit Hamburg. Vervolgens vertelt Hanna een verhaal uit de Joodse traditie met het thema ‘De naakte waarheid’ en verzorgt Stichting Judaica een rondleiding. Het slotconcert wordt van 18.30 tot 20.00 uur gegeven door zangeres Sveta Kundish (zang) en accordeonist Patrick Farrell.

De toegangsprijzen bedragen 12,50 euro per concert (inclusief consumptie), 3 euro voor de verhalen van Hanna en 4 euro voor de rondleiding. Een dagkaart voor alle programma’s kost 39,50 euro (inclusief drie consumpties).

Voor kaartverkoop: klik hier.